Förbered din student

By   april 5, 2018

Vissa fester kan bli ett minne för livet! Varför inte ta med dig den blivande studenten och planera er studentfest tillsammans. Vi har allt från studentballonger- till inbjudningskort. Kom in och inspireras till en av livets härligaste fester!

St: Patrick

By   april 5, 2018

På Party Land har vi så klart gröna accessoarer att ha på sig, som tex gröna hattar och fjäderboa mm.
St Patricks Day är Irlands nationaldag som firas den 17 mars. Denna dag är det tradition att ha gröna kläder på sig och om man ser någon som varken bär gröna kläder eller accessoarer får man enligt tradition tillåtelse att nypa dem. Klöverblad är också en symbol för St Patrick’s day. Sankt Patrick firas till minne av landets skyddshelgon Patrick som även är känd som den person som tog kristendomen till Irland.

Alla hjärtans dag

By   april 5, 2018

Nästa stora högtid vi firar på Party Land är Alla hjärtans dag! Det firar vi med massor av nallebjörnar i olika storlekar, ballonger, hjärtdekorationer och Alla hjärtans dag kort. Ballongerna kn vi texta på så du får namnet på just din valentine dejt på ballongen!
Det finns många sägner och legender runt ursprunget kring denna dag.
Alla hjärtans dag firas till minne av helgonet Sankt Valentin, som fick lida martyrdöden, för att ha trotsat kejsar Claudius II:s förbud att viga unga förälskade par. Sankt Valentin plockade även blommor som han gav till kärlekspar. Innan hans död lyckades han smuggla ut ett kort till sin förälskelse, dottern till fångvaktaren, undertecknad ”Din Valentin”

Alla hjärtans dag började firas på 400-talet inom den katolska kyrkan. Sedan medeltiden har den 14 februari firats i England och Frankrike, det ansågs var den dag då fåglarna bildade par och därför utsågs även byns pojkar och flickor till låtsaspar för ett år på Valentindagen. Det har lett till att Valentine’s Day har varit en romantikens dag i England ända sedan medeltiden. I Sverige började vi dock inte fira denna dag i större skala förrän under 1950-talet, och det var först på 90-talet som högtiden hamnade i almanackan och firandet satte fart.

Nyår

By   december 11, 2017

Nyår är en av våra största högtider på Party Land, inför nyår har vi mängder av serpentiner, hattar, tutor, Happy New Year banners och allt för en snygg dukning. Ballonger kan du även komma in och beställa, vi har ett stort utbud och kan hjälpa dig få vad du önskar.

Jul

By   december 11, 2017

Till jul har vi luciadräkter, pepparkaksdräkter, julklappssäckar, dukning, glitter och fler tillbehör för ett lyckat firande och även roliga hattar. För den som vill klä ut från topp till så finns tomtedräkter för vuxna. Eller dekoration för julfesten med girlanger och fina julballonger.

Halloween

By   september 17, 2017

Halloween är den 31 oktober, sedan följs det av alla helgona natt 4 november då man hedrar dem döda. Butiken fylls med dekorationer för den bästa halloween festen! Banners, döskallar, dukning och läskig butler har vi bl.a.

Till utklädnad har vi smink i en mängd olika färger, du kan sminka sår, spraya håret, ha ansiktsmålning. Linser kan du även hitta hos oss, vi har vit, svart och röda med flera andra. Kom in så hjälper vi dig med att göra det till den ruskigaste festen dina vänner vart på!

Oktoberfest

By   september 12, 2017

Nu är det dags att planera din oktoberfest! Man firar det i slutet av september och i början av oktober. Det är en öl festival som kommer ifrån München i Tyskland, festivalen är en av världens största folkfester med flera miljoner besökare. Hattar, servetter, banners och ballonger inom temat finns att välja på i butiken. Man kan även välja till snygga vimplar och pomspoms i blått och vitt för att höja festkänslan extra. 

Kräftskiva

By   augusti 8, 2017

Vi är redo för kräftskiva, är du?

Hos oss finner du förutom de traditionella kräftdekorationerna, även lite annorlunda kräftballonger och andra tillbehör. Allt för en härlig kräftskiva!

 

Midsommarafton

By   juni 21, 2017

Midsommarafton infaller den 23 juni och då firar vi på Partyland med fin och blommig dukning, leis, ballonger och härliga drinkar som man kan blanda med hjälp av våra sirapsblandningar.

Öppettider under midsommar:

Midsommarafton: Stängt

Midsommardagen: Stängt