Kräftskiva

By   augusti 8, 2017

Nu har vi allt du behöver för en lyckad kräftskiva! Ballonger, visor, kräfthattar, confetti och häftiga tallrikar är en del av vårat utbud!

Sverige använde i Dagens Nyheter, 1931 kräftskiva för första gången som ord. En skiva syftar ursprungligen på ett bord med mat av olika slag och olika drycker.

 

Varmt välkomna!

Midsommarafton

By   juni 21, 2017

Midsommarafton infaller den 23 juni och då firar vi på Partyland med fin och blommig dukning, leis, ballonger och härliga drinkar som man kan blanda med hjälp av våra sirapsblandningar.

Öppettider under midsommar:

Midsommarafton: Stängt

Midsommardagen: Stängt

Förbered din student

By   maj 2, 2017

Vissa fester kan bli ett minne för livet! Varför inte ta med dig den blivande studenten och planera er studentfest tillsammans. Vi har allt från studentballonger- till inbjudningskort. Kom in och inspireras till en av livets härligaste fester!

Alla hjärtans dag

By   februari 7, 2017

Nästa stora högtid vi firar på Party Land är Alla hjärtans dag! Det firar vi med massor av nallebjörnar i olika storlekar, ballonger, hjärtdekorationer och Alla hjärtans dag kort. Ballongerna kn vi texta på så du får namnet på just din valentine dejt på ballongen!

Det finns många  sägner och legender runt ursprunget kring denna dag.

Alla hjärtans dag firas till minne av helgonet Sankt Valentin, som fick lida martyrdöden, för att ha trotsat kejsar Claudius II:s förbud att viga unga förälskade par. Sankt Valentin plockade även blommor som han gav till kärlekspar. Innan hans död lyckades han smuggla ut ett kort till sin förälskelse, dottern till fångvaktaren, undertecknad ”Din Valentin”

Alla hjärtans dag  började firas på 400-talet inom den katolska  kyrkan. Sedan medeltiden har den 14 februari firats i England och Frankrike, det ansågs var den dag då fåglarna bildade par och därför utsågs även byns pojkar och flickor till låtsaspar för ett år på Valentindagen. Det har lett till att Valentine’s Day har varit en romantikens dag i England ända sedan medeltiden.  I Sverige började vi dock inte fira denna dag i större skala förrän under 1950-talet, och det var först på 90-talet som högtiden hamnade i almanackan och firandet satte fart.

Juletider

By   december 1, 2016

Till jul har vi luciadräkter, pepparkaksdräkter, stjärngossestrut och fler tillbehör för ett lyckat firande och även roliga hattar. För den som vill klä ut från topp till tå så finns tomtedräkter och tomteklänningar för vuxna och barn.

För firandet har vi även fina ballonger, pinatas och girlanger så firandet blir något du aldrig glömmer.

Halloween

By   oktober 11, 2016

img_7757

Dags för Halloween! I de flesta länder firas Halloween den 31 oktober, vilket är dagen innan Alla helgons dag. (Halloween kommer från engelskans all hallows eve som översatt betyder alla helgons afton.) Butikerna är fyllda med allt från dekorationer till det bästa halloween-sminket!