Oktoberfest

Bjud hem dina vänner på ölfest och inspireras av oktoberfest.

Oktoberfest är en stor ölfest som frias från slutet av september och under oktober. Högtiden
har sitt ursprung i München i Tyskland, festivalen är en av världens största folkfester med flera miljoner besökare. Oktoberfest har spridit sig och firas numera världen över.

 

 

Kräftskiva

Vi är redo för kräftskiva, är du?

Hos oss finner du förutom de traditionella kräftdekorationerna, även lite annorlunda kräftballonger och andra tillbehör. Allt för en härlig kräftskiva!

bild-9

 

 

Halloween

Dags för Halloween! I de flesta länder firas Halloween den 31 oktober, vilket är dagen innan Alla helgons dag. (Halloween kommer från engelskans all hallows eve som översatt betyder alla helgons afton.) Butikerna är fyllda med allt från dekorationer till det bästa halloween-sminket!

Julfest

Till jul har vi luciadräkter, pepparkaksdräkter, stjärngossestrut och fler tillbehör för ett lyckat firande och även roliga hattar. För den som vill klä ut från topp till så finns tomtedräkter för vuxna.

Eller dekorera julfesten med girlanger och fina julballonger.

Nyårsfest

Nyår är en av våra största högtider på Party Land, inför nyår har vi mängder av serpentiner, hattar, tutor, Happy New Year banners och allt för en snygg dukning.

 

St Patricks Day

På Party Land har vi så klart gröna accessoarer att ha på sig, som tex gröna hattar och fjäderboa mm.
St Patricks Day är Irlands nationaldag som firas den 17 mars. Denna dag är det tradition att ha gröna kläder på sig och om man ser någon som varken bär gröna kläder eller accessoarer får man enligt tradition tillåtelse att nypa dem. Klöverblad är också en symbol för St Patrick’s day. Sankt Patrick firas till minne av landets skyddshelgon Patrick som även är känd som den person som tog kristendomen till Irland.

 

Alla hjärtans dag – Valentin`s day

Nästa stora högtid vi firar på Party Land är Alla hjärtans dag! Det firar vi med massor av nallebjörnar, ballonger, hjärtdekorationer och Alla hjärtans dag kort.

Det finns många  sägner och legender runt ursprunget kring denna dag.

Alla hjärtans dag firas till minne av helgonet Sankt Valentin, som fick lida martyrdöden, för att ha trotsat kejsar Claudius II:s förbud att viga unga förälskade par. Sankt Valentin plockade även blommor som han gav till kärlekspar. Innan hans död lyckades han smuggla ut ett kort till sin förälskelse, dottern till fångvaktaren, undertecknad ”Din Valentin”

Alla hjärtans dag  började firas på 400-talet inom den katolska  kyrkan. Sedan medeltiden har den 14 februari firats i England och Frankrike, det ansågs var den dag då fåglarna bildade par och därför utsågs även byns pojkar och flickor till låtsaspar för ett år på Valentindagen. Det har lett till att Valentine’s Day har varit en romantikens dag i England ända sedan medeltiden.  I Sverige började vi dock inte fira denna dag i större skala förrän under 1950-talet, och det var först på 90-talet som högtiden hamnade i almanackan och firandet satte fart.

bild (8)IMG_2272 IMG_5105